Om MatsAudio

 

Jag heter Mats Nilsson och jag älskar musik!
Lika viktig som musiken är, är också att musiken presenteras på ett så bra sätt som möjligt. Därför har mitt intresse varit lika stort för själva musiken som på de apparater som musiken spelas på när det är dags för lyssning.  För mej har det alltid varit ett aktivt lyssnande och en jakt på det perfekta ljudet. Nu vill jag hjälpa dej i din jakt på ditt perfekta ljud när du spelar din musik!

 

Inspiration!

Ända sedan den vårdagen 1964 när pappa kom hem med singeln She loves you medThe Beatles har jag älskat musik. The Beatles är min musikaliska plattform, mitt musikliv startade där i mitten på 60 – talet.

A Hard Days Night, I Should Have Known Better, No Reply, I´m A Loser och många fler låtar ledde  mej till den perfekta världen av pop.

And I Love Her, I´ll Follow The Sun, Michelle, Girl och Yesterday var några av de tidiga Beatles låtarna som gjorde att jag idag fortfarande kan bli rörd till tårar av vackra kärlekssånger.

I´m Down, Yer Blues och Birthday var hårda sånger som otvetydigt ledde in mej i den progressiva och den hårda rockens underbara värld.

Vi skall inte heller i detta sammanhang glömma introduktionen av sitar i George Harrisons kompositioner på lp:n Revolver som kom till fulländning i Within You Without You. De låtarna gör att jag fortfarande med nyfikna öron letar efter spännande musik från världens alla hörn.

 


Tavlorna är målade av konstnärierna Alberto Ramirez och David Partida, se deras website här

 

Till min musikaliska bakgrund måste också tillägnas min mor & far som hjälpte mej på resan genom att spela en hel del ”vuxenmusik”. Detta har också satt tydliga spår i min musikaliska värld.

Brahms 4:e symfoni var något som gick varm på den något provisoriska stereo som fanns i vårt hem runt 1965 – 1966. Bach och Mozart får naturligtvis inte heller glömmas i detta sammanhang.

För att inte tala om Swingle Singers och Jacques Loussier! Ganska fantastiskt att jag häromåret fortfarande kunde hitta underbar musik av dessa institutioner inom den musikaliska världen. Lyssna gärna på Swingle´s tolkning av Tchaikovsky´s 1812. Vilken lekfullhet! Eller Loussier´s genomtänkta och rytmiska tolkning av Fuga nr 5.

 

Det perfekta ljudet

1965 startade min jakt på det perfekta ljudet! Det hela började med att mina bröder och jag sparade våra veckopengar och till sist kunde köpa en batteridriven skivspelare från Philips med en högtalare i locket. Det var fantastiskt praktiskt, det var ju så lätt att plocka med hela paketet ner till gräsmattan och lyssna till alla singlarna med Beatles, Rolling Stones, Kinks, Herman Hermit´s, Hollies och alla de gamla hjältarna från 60-talet. Alla singlar var självklart inköp som gjordes på sparade veckopengar!

På den vägen fortsatte det! Sommararbete och inköp av stereoapparater istället för att fika på skolan eller att börja röka. Musik för hela slanten!

 

På 70-talet träffade jag en jämte i Göteborg som sedermera flyttade tillbaka till Östersund och startade hifi butiken Jämtljud. Nils Gunnar har under alla år varit tillgänglig för råd och tips och ledsagat mej när jag har haft funderingar inom hifi´ns underbara värld.

Respons högtalarna upptäckte jag i mitten av 80-talet. En fantastisk högtalare som har utvecklats något enormt genom åren.  På den nivån de spelar idag har de emellertid aldrig spelat tidigare!

Det allmänna intrycket från mässor har alltid varit att Respons tillhört kategorin Mässans Bästa Ljud. Jag är därför väldigt glad och stolt över att jag kan erbjuda Er att lyssna på de 3 modellerna som idag tillverkas. 

 

Efter att ha lyssnat aktivt i nästan ett helt vuxet liv har jag fastnat för cd spelare och förstärkare från Krell som idag spelar som min referensanläggning. Jag vill komplettera min referensanläggning med bland det bästa vi kan presentera från Sverige, nämligen elektronik från Bladelius Design Group och kablar från Jenving Technology. Se vidare under knappen produkter. Där presenteras de produkter som jag demonstrerar i mitt vardagsrum.

 

Västsverige HiFins Sillicon Valley

Tänk vad liten världen är! 3 fantastiska tillverkare av svensk hifi och alla kommer från ett litet begränsat område i Västsverige.

Respons – produceras i Göteborg och sätts ihop på Tjörn. Ett riktigt hantverk från början till slut!  

Bladelius – elektronik som tillverkas i Alingsås.

Supra – kablar som tillverkas i Ljungskile

 

Fantastiskt att alla dessa 3 tillverkare kommer från Väst Sverige! Tung Hifi från Väst Sverige!

 

Välkommen att kontakta mig på 0706 – 86 35 89 för tidsbokning och provlyssning i hemmiljö!

 

Känn dej välkommen att besöka mej i mitt hem där jag har en ambition att spela för dej välkänd musik eller om du önskar, min favoritmusik. Jag vill spela musik så att du kan förstå hur det kan låta hemma hos dej. Det är hemma som vi mestadels lyssnar på vår musik. Då är det viktigt att kunna erbjuda provlyssning i hemmiljö när det är dags för att  investera i en ny anläggning.

 

2010 gjorde tidningen HiFi & Musik ett reportage hemma hos mig. Om du vill läsa det så finns den här nedanför.

Information som PDF: