Respons Loudspeakers

I idylliska Rönnäng på Tjörn utvecklas Respons högtalare.

 

 

 

 

 

Reidar Persson med Grand.

Respons är något så exotiskt och exklusivt som en Västsvensk företeelse och högtalare. Med rötter i Bohuslänska skärgården har en enastående högtalartillverkare skapat en serie högtalare som kompromisslöst lämnat kvantitet och effekt därhän för att enbart koncentrera sig på förmågan att förmedla innehållet i musiken till lyssnaren. Konstruktören för Respons högtalarmodeller, Reidar Persson är en alldeles speciell person. Hans kunnighet om allt från ljudframställning och akustik till musikartister och konstruktionsmaterial lämnar besökaren ofta helt mållös. I sin produktionsverkstad på Tjörn har han komponerat, förfinat och justerat ljudkomponenter till aldrig tidigare skådad fulländning.

Respons har fått ett stort gensvar från musikälskare i vårt grannland Norge. Kundkretsen sträcker sig ända till USA där Respons högtalare fick ett genombrott och erkännande redan 1985. Även i Danmark, Holland och Kina finns ett starkt intresse för Respons.

Mer om Respons Loudspeakers finns att läsa på Respons Audios website här

MatsAudio är ensam på marknaden om att erbjuda möjlighet för kunder att provlyssna alla 3 Respons högtalarmodeller som finns till försäljning. Alla 3 modeller tillverkas för hand efter beställning direkt hos tillverkaren. Högtalarna tillverkas i bl.a färgerna körsbär, ek, vitkalkad ek och bubinga.

Respons Baby Grand

Respons minsta modell, mer om Baby Grand här

 

Respons Grand Artist

Respons mellanmodell, mer om Grand Artist här

Respons Grand

Respons stora modell, mer om Grand här

Information som PDF: