Musikjournalen

Onsdagar 20:00-21:00

Efter ett yrkesliv i en bransch som absolut inte hade något med musik att göra kunde jag dra mej tillbaka och ägna mej åt precis vad jag ville. Musiken som hade varit ett stort intresse ända sedan barnsben fick nu en möjlighet att ta större plats i livet och skivsamlingen som successivt hade vuxit sig större och större kunde kanske nu nyttjas mer frekvent.

Kunde jag på något sätt nyttja det som ändå hade sparats i hjärnkontoret av fakta, information och anekdoter från pop- och rockmusikens underbara värld?

Jag föddes ju ändå under det år som räknas som rockens födelse och även om de inledande åren inte fastnade så var det inte så många år att gå tillbaka till senare i livet. Annars har vi 50-talister haft förmånen att få uppleva rockmusikens utveckling ”live”.

I grannbyn fanns en närradiostation och jag fick 2012 möjligheten att göra 2 radioprogram i veckan. Ett där jag kunde göra nedslag i rockens halvsekellånga livstid och ett där jag grävde djupt i den klassiska musiken fantastiska värld.

Det engagemanget slutade i samband med pandemin men då fick jag istället möjlighet att fortsätta mitt grävande hos Radio 88 i Sävedalen. Där sänder jag idag Musikjournalen varje onsdag från klockan 20.00 och knappt en timme framåt.

// Mats

Lyssna på mina program

Steve Winwood har en lång karriär som musiker, producent och artist. Musikjournalen gör ett försök att visa detta i en serie av program. Vi har nu kommit fram till program 5 där vi får prov på hur Herr Winwood hjälper bland andra David Gilmour på hans soloalbum och hur han hittar rätt i sin egen karriär.
Välkomna!

Presentation av det nya programmet Musikjournalen i Radio 88 och musikaliskt presenteras musik som har snurrat i cd spelaren under senare tid.
Vi får smakprov på vad några svenska artister har fått till på sistone. Som exempelvis Good Harvest och Amandaa Ginsburg. Även den gamle rockräven Robert Plant för sin stämma hörd.

MusikJ01

Låtar från det populära radioprogrammet Tio i Topp som styrde alla svenska ungdomars musiksmak. Vad sägs om lite Beatles, Tages, Kinks och The Beach Boys. Härliga tongångar!

MusikJ02

Även i detta program presenteras låtar från det ljuva 60-talet! Denna gång håller vi oss i den något hårdare skolan med smakprov på vad Deep Purple åstadkom under 60-talets slut och vi får även ett prov på vad som kom att bli starten på den progressiva rocken.

MusikJ03

Den något tyngre musiken, om man nu jämför med låtarna som låg på Tio i Topp, som kom fram i slutet av 60-talet presenteras i denna Musikjournal. Eller vad sägs om följande artister: Tewn Years After, Jethro Tull mfl.

MusikJ04

Presenteras LP skivor som fyller 50 år under året 2022. Även i detta program får vi höra Ian Gillan och hans kamrater i Deep Purple. Vi får även ett smakprov på en solo LP med Paul Simon.

MusikJ05